ORDENSREGLER 

Det gode dansemiljø og almindelig god tone i Salsa Næstved


Formålet med Salsa Næstved er at skabe et sjovt, trygt og inkluderende fællesskab omkring dansen. Disse ordensregler er lavet for at sikre, at vi også fremadrettet har et sådant fællesskab.

 

Det er vigtigt at man respekterer hinanden på dansegulvet.


Et kram, når vi mødes og skilles, er naturligt i foreningen, men respekter hvis nogen er mere til en high five. 


Dansen, som stammer fra det latinamerikanske danse miljø, kan godt opfattes flirtende og sensuelt – men det er ikke en opfordring til andet. 


Vi kommer naturligvis i berøring med hinanden under dansen, men vi sørger for at det ikke foregår på en krænkende måde, det skal være sjovt og trygt.

Hvis en dansepartner gør opmærksom, at noget ikke føles okay af den ene eller anden grund, skal man respektere det og stoppe med det samme.


Det er god skik at sige tak for dansen, når sangen slutter. 


Man forlader aldrig en dansepartner midt i en social dans medmindre det af den ene eller anden grund er nødvendigt.


Man siger normalt ikke nej, når man bliver budt op til en dans.


Man retter aldrig på sin dansepartner til fest medmindre de er indforstået. Hvis man er i tvivl, lader man være. 


Mærk altid efter om din dansepartner er tryg ved det du laver på dansegulvet. Vi har forskellige grænser og niveauer. Hvis du danser med en som er usikker, er det vigtigt du fokusere på dine egne trin, så det er en god og sjov dans for begge.

 

Træning

Når man er til en træningsaften, skal man huske at lytte efter når underviseren taler, så der ikke opstår små diskussion grupper. Det er fint at komme med input til underviseren. 


Hvis man vil rette på en dansepartner, skal det være diskret, eller alternativt komme med en mere generel kommentar, som underviseren har mulighed for at følge op på.  

 

Det er altid ok at sige, hvis der er noget man ikke kan finde ud af. Vi er her for at lære og vi lærer alle i forskelligt tempo. Det er ok at lave fejl. Vi lærer lige så meget af vores fejl, som når det lykkes.


Vi er meldt til som par og skal respektere vores partner. Så hvis man ikke kan komme til en danseaften, eller ikke længere ønsker at danse på pågældende hold, er det vigtigt at man giver sin partner besked så hurtigt og tidligt som muligt, så partneren har mulighed for at finde en anden.


Ønsker man på et tidspunkt at skifte dansepartner, er det vigtigt at fortælle det til sin dansepartner om dine planer, så hurtigt som muligt. Det giver den bedste forudsætning for at alle kan finde en partner.


Husk den personlige hygiejne. Når vi danser meget, kommer man til at svede. Så er det en god ide at have skiftetøj med, især hvis man danser på flere hold efter hinanden. Hvis man har en dansepartner som er meget svedig eller lugter, skal man gøre opmærksom på det på en diskret måde. 


Hvis man er ude og repræsentere Salsa Næstved til events, skal man holde et vist niveau af professionalisme. 


Euforiserende stoffer tillades ikke i Salsa Næstved.